сряда, 22 юни 2016 г.

ТЕФТЕР ЗА ДОБРИ ИДЕИ




Искам да споделя с вас една хубава идея, която ми хрумна тези дни.

Може би знаете – един от най-сигурните начини човек да се почувства щастлив е като направи нещо добро за някого и направи този някой щастлив... Защото щастието се предава и на даващия от себе си, стига той (или тя) да няма дълбока причина за тъга или скръб...

И така. Представете си, че някой ден ви се струва сив и скучен. Някак неразличим от другите дни, част от монотонен ежедневен ритъм и заради това – потискащ с еднообразието си. Не е нужно някой да ви поднесе хубава изненада, за да стане денят цветен, различен и красив! Разбира се, прекрасно би било... но е малко вероятно. Но можете да го оцветите самите вие! Стига само да се сетите как или да помислите в тази посока... Поднасяйки красива изненада на някого, точно както бихте се зарадвали да поднесат на вас. И Христос ни учи така: „Постъпвай с другите така, както искаш да постъпват с теб.” /цитирам по памет/ Този втори вариант поне е сигурен, защото действието зависи от самите вас. А това е хубаво, нали?

И в тази връзка – добри идеи как да зарадвате някой свой познат, приятел или роднина могат да ви хрумнат по всяко време – също както хрумват на творците идеите за нови творби. Но може да сте уморени, да е вечер и да няма как да осъществите веднага идеята си. Затова – запишете си я! Дори нещо повече – нека не е на хвърчащо листче, което може лесно да изгубите, а след това и да забравите за идеята си. Нека е в специален тефтер, който си нарочите за тази цел – тефтер за добри идеи! Може да го украсите сами или да си го харесате и купите отнякъде... И можете да си записвате в него всички добри идеи, които ви хрумват и с които бихте могли да оцветите някой сив и скучен ден от ежедневието си. 

А сега си представете, че този ден е днес... Отворете красивия тефтер и действайте! Напишете нещо хубаво на някого, пратете цветя на любим човек, подарете нещо на непознат... Вариантите са безброй! А щастието дебне отвсякъде... :) Нужно е само да имаме желание да направим някой друг щастлив и да оставим емоцията да се влее и в нашия ден! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар